De beste plekken om te vissen in de Cevennen: rivieren, meren en kanalen

18 maart 2023
De beste plekken om te vissen in de Cevennen: rivieren, meren en kanalen

De Cevennen, een prachtige streek en bergketen in het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk, biedt een breed scala aan outdooractiviteiten voor natuurliefhebbers. Een van de meest populaire activiteiten in dit gebied is vissen. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, de Cevennen bieden een overvloed aan rivieren, meren en kanalen om van te genieten. In dit blogartikel bespreken we enkele van de beste plekken om te vissen in de Cevennen.

Rivieren

1. De Tarn

De Tarn is een van de belangrijkste rivieren in de Cevennen en biedt een uitstekende viservaring voor zowel beginners als ervaren vissers. Deze rivier is vooral bekend om zijn forel- en snoekpopulaties. De snelstromende wateren zijn ideaal voor het vangen van wilde bruine forel, terwijl de diepere gedeeltes van de rivier uitstekend geschikt zijn voor het vangen van snoek.

2. De Gardon

De Gardon is een andere populaire rivier voor vissen in de Cevennen en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vissoorten. Naast forel en snoek, kun je hier ook barbeel, kopvoorn en zelfs meerval vinden. De Gardon is een uitstekende keuze voor vliegvissers, dankzij de vele ondiepe delen waar de vis gemakkelijk te zien en te benaderen is.

3. De Hérault

De Hérault is een ideale rivier voor diegenen die op zoek zijn naar wat meer uitdaging. De stroomversnellingen en rotsachtige bodem maken het een spannende plek om te vissen, vooral voor ervaren vliegvissers. De Hérault is de thuisbasis van een gezonde populatie forel, maar het is ook mogelijk om andere soorten zoals snoekbaars en kopvoorn te vangen.

Meren
4. Lac des Camboux

Lac des Camboux is een rustig en schilderachtig meer in het hart van de Cevennen. Hoewel het niet zo groot is als sommige andere meren in de regio, is het een geliefde plek voor vissers vanwege de overvloed aan forel. Het meer is in het bijzonder ideaal voor vliegvissen en biedt een rustige en ontspannen ervaring voor diegenen die de drukte van de rivieren willen vermijden.

5. Lac de Villefort

Lac de Villefort, gelegen aan de voet van de Mont Lozère, is een van de grootste meren in de Cevennen en biedt een verscheidenheid aan vissen, waaronder forel, snoek en baars. Dit meer is ideaal voor trollen, spinvissen en zelfs vliegvissen. Met zijn kristalheldere water en omringende berglandschap is Lac de Villefort een prachtige plek om een dag door te brengen met vissen en genieten van de natuur.

Kanalen
6. Canal de la Barre

Het Canal de la Barre is een kunstmatig kanaal dat de rivieren Tarn en Hérault met elkaar verbindt. Dit kanaal biedt een rustige en ontspannen viservaring en is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek om te vissen. Het kanaal is bezaaid met kleine eilandjes en de oevers zijn bedekt met riet en waterplanten, waardoor het een ideale habitat is voor vissen zoals snoek en baars.

7. Canal du Midi

Het Canal du Midi, dat zich uitstrekt van de stad Toulouse tot aan de Middellandse Zee, loopt door het zuidelijke deel van de Cevennen en biedt een unieke viservaring. Hoewel het niet zo bekend is om zijn vismogelijkheden als sommige van de andere locaties op deze lijst, is het Canal du Midi de thuisbasis van een verscheidenheid aan vissoorten, waaronder snoek, baars en meerval. Het kanaal is ook een uitstekende plek om te vissen op karpers, die in overvloed aanwezig zijn in de rustige wateren.

De Cevennen bieden een breed scala aan vismogelijkheden voor iedereen, van beginners tot ervaren vissers. Of je nu de voorkeur geeft aan het vissen in snelstromende rivieren, rustige meren of schilderachtige kanalen, er is voor elk wat wils in dit prachtige deel van Frankrijk. Dus pak je hengel, bind je vliegen en maak je klaar voor een onvergetelijke viservaring in de Cevennen.