De Cevennen met kinderen: leuke activiteiten voor het hele gezin

28 februari 2023
De Cevennen met kinderen: leuke activiteiten voor het hele gezin

De Cevennen, een prachtige streek en bergketen in het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk, is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Deze regio biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die zowel leuk als leerzaam zijn voor het hele gezin. In dit artikel ontdek je de leukste activiteiten voor een onvergetelijke gezinsvakantie in de Cevennen.

Wandelen en fietsen in de natuur

De Cevennen staan bekend om hun adembenemende landschappen, en een van de beste manieren om deze te verkennen is te voet of per fiets. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus, variërend van korte, vlakke paden tot uitdagende bergtochten.

Wandelen met het gezin

Een aanrader voor gezinnen is de Voie Verte, een 12 kilometer lang voormalig spoorlijntje dat nu een veilig en vlak wandel- en fietspad is. Deze route loopt door het prachtige landschap van de Cevennen en biedt onderweg diverse picknickplaatsen en speeltuinen.

Fietsen met kinderen

Voor gezinnen die graag per fiets de omgeving verkennen, is de Cévennes à Vélo-route een uitstekende keuze. Deze 20 kilometer lange route is geschikt voor alle leeftijden en fietsniveaus, en voert je langs de rivier de Gardon, door pittoreske dorpjes en langs historische bezienswaardigheden.

Waterpret in de Cevennen

De Cevennen zijn rijk aan rivieren en beekjes, wat zorgt voor tal van mogelijkheden om te zwemmen, kanoën en andere wateractiviteiten te ondernemen.

Zwemmen in natuurlijke zwembaden

In de Cevennen vind je diverse natuurlijke zwembaden waar je heerlijk kunt afkoelen op warme zomerdagen. Een populair voorbeeld is La Coudoulousière, een prachtig zwemgebied met helder water en gladde rotsen om op te zonnebaden. Neem een picknick mee en geniet van een ontspannen dag aan het water.

Kanoën en kajakken

Als je op zoek bent naar iets avontuurlijkers, kun je met het hele gezin een kanotocht maken over de rivieren van de Cevennen. Er zijn tal van kanoverhuurders die geschikte boten en uitrusting bieden voor gezinnen met kinderen. Een aanrader is de Gorges du Tarn, waar je kunt genieten van spectaculaire kliffen en kalm water, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Ontdek de rijke geschiedenis van de Cevennen

De Cevennen hebben een lange en interessante geschiedenis, en er zijn tal van bezienswaardigheden die je met het hele gezin kunt bezoeken.

Het museum van de Cevennen

Het Musée des Vallées Cévenoles is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis, cultuur en industrie van de Cevennen. Het museum is gevestigd in een voormalige zijdespinnerij en biedt interactieve tentoonstellingen over de zijde-industrie, het leven van de Cevennenbewoners en de natuurlijke omgeving.

De prehistorische grot van Trabuc

De Grotte de Trabuc is een indrukwekkende prehistorische grot die je met het hele gezin kunt bezoeken. De grot staat bekend om zijn spectaculaire stalactieten en stalagmieten, en tijdens een rondleiding leer je meer over de geologie en de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Ontmoet de dieren van de Cevennen

De Cevennen zijn de thuisbasis van een breed scala aan dieren, en er zijn verschillende plekken waar je deze van dichtbij kunt bewonderen.

Het hertenpark van Génolhac

In het Parc des Cerfs de Génolhac kun je herten, reeën en moeflons van dichtbij bekijken. Het park biedt ook een speeltuin, picknickplaatsen en wandelpaden, waardoor het een leuk dagje uit is voor het hele gezin.

De roofvogelshow van Le Jardin des Sambucs

Bij Le Jardin des Sambucs kun je genieten van een spectaculaire roofvogelshow, waarbij valkeniers diverse soorten roofvogels laten zien en meer vertellen over hun gedrag en leefomgeving. Het is een spannende en educatieve ervaring voor jong en oud.

Avontuurlijke activiteiten voor het hele gezin

Voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur zijn er in de Cevennen tal van mogelijkheden.

Boomklimparken

Er zijn diverse boomklimparken in de Cevennen waar je met het hele gezin kunt genieten van een avontuur in de bomen. Deze parken bieden parcoursen van verschillende niveaus, zodat iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring, zich kan vermaken.

Speleologie

Ontdek de verborgen wereld onder de grond door samen met een gids de grotten van de Cevennen te verkennen. Speleologie is een spannende activiteit die geschikt is voor het hele gezin, en je leert meer over de geologie en de ondergrondse ecosystemen van deze unieke regio.

De Cevennen bieden een schat aan leuke en leerzame activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van wandelen en fietsen in de prachtige natuur tot zwemmen in natuurlijke zwembaden en het ontdekken van de rijke geschiedenis van de regio, er is voor ieder wat wils. Plan je volgende gezinsvakantie naar deze prachtige streek en maak onvergetelijke herinneringen samen.