De Mooiste Tuinen in de Cevennen: Ontdek de Prachtige Tuinen

25 mei 2023
De Mooiste Tuinen in de Cevennen: Ontdek de Prachtige Tuinen

De Cevennen, een prachtige streek en bergketen in het zuiden van Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, oude dorpjes en historische bezienswaardigheden. Maar wist je dat de Cevennen ook een waar paradijs zijn voor tuinliefhebbers? In dit blog artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs de mooiste tuinen in dit bijzondere gebied. Ontdek de prachtige tuinen en laat je inspireren door de kleuren, geuren en vormen van de Cevennen.

De Botanische Tuin van het Mas de la Fargassa

De botanische tuin van het Mas de la Fargassa is een echte must-see voor elke tuinliefhebber. Gelegen op een hoogte van 600 meter, in het hart van het Parc National des Cévennes, biedt deze tuin een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien. De tuin is een ware oase van rust en sereniteit, waar je kunt genieten van de harmonie tussen mens en natuur.

De tuin is opgedeeld in verschillende thematische zones, zoals een rotstuin, een mediterrane tuin, een moestuin en een aromatische tuin. Hier vind je een grote diversiteit aan planten, waaronder zeldzame en endemische soorten uit de Cevennen. In de lente en de zomer is de tuin een explosie van kleuren, met bloeiende planten zoals lavendel, irissen, rozen en vele anderen.

De Tuin van Sambucs

De Tuin van Sambucs ligt in het hart van de Cevennen en is een prachtig voorbeeld van een traditionele Franse tuin. De tuin is ontworpen in de 18e eeuw en bestaat uit verschillende niveaus, die met elkaar verbonden zijn door sierlijke trappen en paden. De bezoeker kan hier wandelen langs een prachtige collectie van bloemen, bomen en struiken, waaronder rozen, magnolia's, azalea's en camelia's.

In de Tuin van Sambucs vind je ook verschillende waterpartijen, zoals een romantische vijver met waterlelies en een fontein, die zorgen voor een verfrissend en rustgevend geluid. In de schaduw van de eeuwenoude bomen kun je heerlijk ontspannen op een van de vele zitjes en genieten van het uitzicht op de omliggende bergen.

De Tuin van La Roquette

De Tuin van La Roquette, gelegen in een pittoresk dorpje in de Cevennen, is een kleinschalige, maar bijzonder charmante tuin. De tuin is aangelegd rondom een oud stenen huis en bestaat uit verschillende terrassen, die met elkaar verbonden zijn door stenen trappen en smalle paadjes. De tuin is een ware ode aan de natuur, met een grote diversiteit aan planten en bloemen, waaronder verschillende soorten varens, hosta's, hortensia's en rozen.

In de Tuin van La Roquette vind je ook een klein maar sfeervol theehuis, waar je kunt genieten van een kopje thee of koffie, vergezeld van huisgemaakte taart. Dit is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

De Tuin van La Bambouseraie

De Tuin van La Bambouseraie, gelegen in Anduze, is een unieke en exotische tuin die je meeneemt op een reis naar verre oorden. Deze tuin is vooral beroemd om zijn indrukwekkende collectie van bamboe, die in verschillende soorten en maten te bewonderen is. Maar de tuin heeft nog veel meer te bieden, zoals een Japanse tuin, een tropische kas, een waterpartij met koikarpers en een prachtige collectie van exotische planten en bloemen.

De Tuin van La Bambouseraie is ook een ideale plek voor gezinnen, met verschillende educatieve en interactieve activiteiten voor kinderen, zoals een bamboe-labyrint en een avontuurlijk parcours door de treetops.

De Cevennen zijn een waar paradijs voor tuinliefhebbers, met een grote diversiteit aan prachtige tuinen die je kunt ontdekken en bewonderen. Van de botanische rijkdom van het Mas de la Fargassa tot de exotische sfeer van La Bambouseraie, elke tuin biedt een unieke ervaring en laat je kennismaken met de rijke flora en fauna van dit bijzondere gebied. Dus waar wacht je nog op? Pak je tuinhandschoenen en je camera en ontdek de mooiste tuinen in de Cevennen!