Kamperen in de Cevennen: de beste campings en camperplaatsen

21 januari 2023
Kamperen in de Cevennen: de beste campings en camperplaatsen

De Cevennen, een prachtig gebied in het Centraal Massief in Zuid-Frankrijk, is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en charmante dorpjes is het een ideale bestemming voor een onvergetelijke kampeervakantie. In dit artikel ontdek je de beste campings en camperplaatsen in de Cevennen, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat deze unieke streek te bieden heeft.

De charme van kamperen in de Cevennen

Kamperen in de Cevennen betekent genieten van rust, ruimte en natuur. De campings en camperplaatsen in dit gebied zijn vaak kleinschalig en liggen midden in de natuur, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving. Bovendien biedt deze streek talloze mogelijkheden voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen, kanoën en paardrijden.

Wandelen in de Cevennen

De Cevennen zijn een waar wandelparadijs. Het gebied beschikt over een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van korte, gemakkelijke routes tot meer uitdagende meerdaagse tochten. Enkele populaire routes zijn de Stevenson Trail (GR70), de Regordane (GR700) en de Cevenol (GR61). Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire vergezichten, diepe kloven en kronkelende rivieren.

Fietsen en mountainbiken

Ook fietsliefhebbers komen in de Cevennen ruimschoots aan hun trekken. Of je nu liever op een racefiets over de kronkelende bergwegen rijdt of met een mountainbike de uitdagende offroad paden trotseert, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Mont Aigoual, met zijn 1567 meter het hoogste punt van de Cevennen.

Watersport en avontuur

De rivieren en stuwmeren in de Cevennen bieden volop mogelijkheden voor watersport en avontuur. Je kunt er bijvoorbeeld kanoën, kajakken, raften of canyoning. Organiseer een gezellige picknick aan de oevers van de rivier of neem een verfrissende duik in het heldere water.

De beste campings in de Cevennen

De Cevennen hebben een ruim aanbod aan campings, variërend van eenvoudige natuurcampings tot luxe campings met uitgebreide faciliteiten. Hieronder een selectie van enkele hoog aangeschreven campings in de regio:

Camping Le Pradal

Camping Le Pradal is een kleinschalige, gezellige familiecamping gelegen in het hart van de Cevennen. Deze camping biedt ruime, schaduwrijke kampeerplaatsen en beschikt over een zwembad, speeltuin en een gezellige bar met terras. In het hoogseizoen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals thema-avonden en muziekoptredens.

Camping La Palhère

Gelegen op een hoogte van 1000 meter, biedt Camping La Palhère een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Deze rustige en ruim opgezette camping is ideaal voor natuurliefhebbers en beschikt over moderne faciliteiten, zoals een verwarmd zwembad en een speeltuin voor de kinderen. In de omgeving zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden.

Camping Les Fauvettes

Camping Les Fauvettes ligt aan de oevers van de rivier de Gardon en is een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie in de Cevennen. Naast traditionele kampeerplaatsen biedt deze camping ook de mogelijkheid om te verblijven in comfortabele chalets of stacaravans. De camping beschikt over een zwembad, een speeltuin en een gezellig restaurant met terras aan de rivier.

Camperplaatsen in de Cevennen

Voor camperaars zijn er in de Cevennen diverse camperplaatsen beschikbaar. Deze bieden vaak basisvoorzieningen zoals elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen. Enkele populaire camperplaatsen in de regio zijn:

Aire de Camping-Car de Florac

Deze camperplaats is gelegen aan de rand van het gezellige stadje Florac, op loopafstand van winkels en restaurants. De ruime, verharde staanplaatsen zijn omgeven door groen en bieden uitzicht op de rivier. Elektriciteit en water zijn beschikbaar, evenals een sanistation voor het legen van afvalwater en toilet.

Aire de Camping-Car de Meyrueis

Aire de Camping-Car de Meyrueis is een rustige camperplaats aan de rand van het pittoreske dorpje Meyrueis. De staanplaatsen zijn gelegen op een grasveld en beschikken over elektriciteit en water. Het centrum van Meyrueis, met zijn winkeltjes en restaurants, ligt op slechts enkele minuten lopen.

Aire de Camping-Car du Pont du Tarn

Deze camperplaats ligt op een unieke locatie, direct aan de oever van de rivier de Tarn. De staanplaatsen zijn ruim en bieden veel schaduw. Elektriciteit en water zijn beschikbaar, evenals een sanistation. In de directe omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen of kanoën.

Tot slot

Kamperen in de Cevennen is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu kiest voor een comfortabele camping met uitgebreide faciliteiten of een eenvoudige camperplaats midden in de natuur, je zult gegarandeerd genieten van de rust, ruimte en prachtige omgeving die deze bijzondere streek te bieden heeft.